Veere

Veere, schilderachtige plaats met prachtige Schotse huizen. Luxe haven voor (zeil)jachten.
Nauwe straatjes, watersport op het Veerse meer.
397168

Middelburg

Hoofdplaats van de provincie. Monumentale stad met schitterend stadhuis. Werd in 1940 zwaar gebombardeerd; de stad werd steen voor steen opgebouwd waardoor er nu honderden monumentale huizen staan. Middelburg was in de 17e eeuw een belangrijke handelsplaats voor de VOC. De titels op de herenhuizen aan de Kaaien verwijzen naar de handelsplaatsen: London, Rouaan, Veere, Rotterdam en vele andere. Donderdag marktdag; druk bezochte stad in het zomerseizoen met talloze terrasjes en restaurants.
stadhuis-middelburg-20028p-activity002c233500290028c-00029

Domburg

Luxe badplaats met historische wortels; vroeger kwamen rijke badgasten al "genezen" olv de Duitse dokter J.G.Mezger, die aan de zee geneeskrachtige invloeden toedichtte, Gemoedelijke dorpskern met vele kleine winkels en terrasjes.
's Winters erg stil.

Watertoren_Domburg_-_view_from_the_beach

Vlissingen

Havenstad aan de Schelde, prachtige boulevard waar de scheepvaart naar en van Antwerpen zeer goed te zien is. In 1944 was Vlissingen een belangrijke plaats voor de Duitsers en de geallieerden gelet op haar ligging. Er is straat voor straat gevochten en bevrijd met vele slachtoffers onder de Engelsen en Canadezen. Een monument van de landing, na Normandië de zwaarste strijd, is te zien achter de dijk (foto)

landingsmonument

Adressen

http://www.veere.nl stad Veere

http://www.middelburg.nl stad Middelburg

http://www.vlissingen.nl stad Vlissingen

http://www.polderhuiswestkapelle.nl Oorlogs- en dijkmuseum Westkapelle