+31 (0)118-501297 of 06-82102795 mjbrasser@kpnmail.nl

Minicamping “Poppenkinderenburg”

Zanddijkseweg 14, 4351 SH Veere   Tel:+31 (0)118-501297 of 06-82102795

Reserveren: mjbrasser@kpnmail.nl

OMGEVING

Het schiereiland Walcheren in Zeeland, met de steden Middelburg, Vlissingen en Veere is bij uitstek een gebied om te fietsen en te wandelen. Er zijn vele fiets- en wandelroutes uitgezet. De lange strandkust is per fiets altijd binnen een kwartier per fiets te bereiken. U kunt zonnen (…) surfen, zeilen, parasailen en wat al niet meer! De boten varen vlak langs op weg naar Engeland of naar Antwerpen.

Middelburg

is met haar donderdagmarkt een begrip voor de toeristen en de plaatselijke bevolking. Het gehele voorjaar en de zomer tellen vele attracties zoals ringrijden, popconcerten, nazomermuziekfestival, kermis en er zijn vele winkels om en bij de drukke winkelstraat De Lange Delft. Middelburg is monumentenstad. Na het Duitse bombardement in mei 1940 heeft men na de bevrijding de binnenstad steen voor steen weer opgebouwd met behoud van historische architectuur.

Vlissingen

is een havenstad gelegen aan de mond van de Schelde, de brede rivier die naar Antwerpen leidt. Grotendeels verwoest in november 1944 door oorlogshandelingen. Het “Landingsmonument” aan de dijk herinnert aan de landing van Engelsen, Canadezen en Polen die Vlissingen bevrijdden van de Duitsers, hier in 1944. Na Normandië was dit een tweede front met zware verliezen aan geallieerde kant.

Vlissingen heeft een prachtige boulevard waar men de langsvarende schepen als het ware kan aanraken.

De stranden (op het zuiden gelegen) hebben zomers een grote aantrekkingskracht. Kermis, braderie en andere attracties zoals het straatfestival trekken veel toeristen. “Vlissingen bruist” zegt men.

Of de mariniers komen naar de stad van Michiel de Ruyter was een politiek vraagstuk. Inmiddels is bekend dat “ze” niet komen. Er is compensatie beloofd.

Veere

Het eens zo machtige Veere is tegenwoordig een mooie toeristenstad aan het Veerse meer. Waar ooit de rijk beladen schepen uit Schotland lagen, liggen nu de jachten in de havens. Museum De Schotse Huizen aan de Kaai in Veere herinnert aan de Schotse hoogtijdagen in de stad. Het museum is gevestigd in twee Schotse koopmanshuizen, Het Lammeken en De Struijs. Het heeft onder meer een Schotse Kamer die is ingericht als ontvangstruimte en kantoor van de Schotse bestuurder zoals die ooit in Veere regeerde.

De imposante Grote Kerk ligt aan de zuid-oost kant van Veere. De kerk werd voltooid in 1521 en is in gebruik geweest als godshuis, militair hospitaal en armenhuis. Tegenwoordig is de kerk in gebruik als cultureel centrum.

Het hele jaar door zijn er allerlei evenementen in Veere.

Ringrijden (“Rienkriejeh” in dialect) in Middelburg en de dorpen op Walcheren. Te paard, en ongezadeld moeten de ringrijders een kleine ring steken op een houden lans. Een buitengewoon moeilijke opgave waar hard voor dient te worden getraind. Vroeger was ringrijden een spaarzaam uitje voor de boeren. Nu rijden ze ook voor de toeristen, maar de sport is voor hen nog steeds nummer één…